Na het Sinterklaasfeest beginnen we met voorbereidingen van het Kerstfeest. Overal verschijnt er feestverlichting. Kerstmis is een feest van warmte, gezelligheid en overvloed.

In de kerk worden de 4 weken voorafgaand aan de kerstdagen, de adventtijd genoemd. Het is een tijd van bezinning. We denken na over de vrede en de boodschap van Jezus. We bereiden ons voor op de geboorte van Jezus, de komst van het licht. Het is een tijd waarin we het 'wachten' op een nieuw begin kunnen beleven. Advent is ook het begin van een nieuw kerkelijk jaar. De kersttijd loopt tot 6 januari. In deze tijd vieren we de komst van het licht in de wereld en in ons zelf.

In de kerk hangt de adventkrans, een krans met 4 kaarsen. De eerste zondag van de advent wordt er 1 kaars aangestoken. Elke volgende zondag wordt één kaars meer aangestoken, zodat er met kerst vier adventkaarsen branden. Dan wordt het 24 december en vieren we kerstavond, voorafgaand aan de twee kerstdagen. De kerstboom staat opgetuigd, vol lichtjes. Katholieke gezinnen zetten met kerstmis vaak een stalletje neer.

Kerstmis

Driekoningen