Alphacursus

Doel en inhoud cursusavond:

De  gratis Alphacursus is een laagdrempelige cursus over de kernpunten van het geloof. Tijdens de cursusavonden draait alles om ontmoeting, uitleg en gezamenlijke gesprekken.

Elke bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd om elkaar beter te leren kennen. Daarna volgt een inleiding op het wekelijks veranderende thema (een uitgangspunt van het christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om onder leiding van een gespreksbegeleider in kleine groepen de eigen gedachten uit te wisselen. Alle vragen die in u leven en aansluiten op het gekozen thema kunnen gesteld worden.

Voor wie?

De Alphacursus is er voor jong en ‘oud’ en is dus toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen die iets meer willen weten van het christelijk geloof, die pas christen zijn geworden of die hun wortels van hun geloof (nog) eens willen doornemen.

Een beknopte omschrijving van thema´s in deze cursus

Wie is Jezus? Wat is geloven? Hoe kan je bidden? Wat doet de heilige Geest? Hoe lees je de Bijbel? Wat is de kerk? Hoe kan ik als christen leven? Waar ervaar je God? Etc...

Tijd en kosten

De Alphacursus gaat van start wanneer voldoende cursisten zich hebben gemeld en duurt 10 weken: één vaste avond in de week van 18.45 tot 21.30 uur. Het is geheel vrijblijvend om de eerste avond te komen kijken of de cursus iets voor u is. Deze cursus is geheel gratis maar voor de organisatie ervan wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd.

Begeleiding en verdere informatie

De cursus wordt begeleid door een priester en of diaken en andere medewerkers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat: tel 0229-216749. Verdere informatie op www.rk-alphacentrum.nl

Aanmelding voor de cursus

Geef u op en reserveer dus uw deelneming! Wilt u een cursusplaats reserveren dan is het verstandig dit snel te doen. Er kan een maximaal aantal mensen aan deelnemen. Aanmelden voor de Alphacursus kan bij het parochiesecretariaat: tel 0229-216749.

Alpha-cursus